Fort Kent

La infermera nord-americana Kaci Hickox desafia la quarantena per l'Ebola

Kaci Hickox no havia de sortir de casa seva fins al 10 de novembre, però ha desobeït la prohibició perquè diu que no és un risc per als altres ciutadans.

RedaccióActualitzat

La infermera nord-americana Kaci Hickox va ser aïllada a l'Hospital de Nova Jersei després de tornar de l'Àfrica Occidental. Va donar negatiu en la prova de l'Ebola, però va ser posada en quarantena com a precaució. Hickox ha sorprès tothom en saltar-se la quarantena obligatòria que li ha imposat l'estat de Maine fins al 10 de novembre i ha sortit a fer un tomb en bicicleta amb el seu company. "No em creuaré de braços ni em deixaré intimidar pels polítics i seré obligada a quedar-me a casa meva, quan no sóc un risc per als nord-americans", ha explicat en una entrevista a la cadena NBC.

Hickox va ser la primera afectada pels controls especials adoptats als aeroports de Nova York i Nova Jersey, per evitar la propagació del virus. Aquests controls han estat criticats per metges i funcionaris, que sostenen que no tenen base científica.

La setmana passada Hickox va tornar als Estats Units procedent de Sierra Leone, on va estar atenent malalts afectats pel virus. Després, tot i donar negatiu a les proves, va ser obligada a estar 21 dies a casa seva.

Fent referència a les quarantenes, però sense esmentar-les, el president dels Estats Units, Barack Obama, ha alertat contra qualsevol mesura que "desanimi" els metges i d'altres treballadors sanitaris de viatjar a Àfrica per ajudar a combatre la malaltia. Obama ha defensat també els protocols anunciats perquè estan basats en la "ciència" i "l'experiència".

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut