Imatge d'arxiu d'Espadaler i Pelegrí al Consell Nacional. (Foto: ACN)
Imatge d'arxiu d'Espadaler i Pelegrí al Consell Nacional. (Foto: ACN)
Barcelona

UDC demana als seus presidents intercomarcals la "màxima implicació" al 9-N

RedaccióActualitzat

La direcció d'UDC ha enviat aquest dijous una carta als presidents intercomarcals per demanar-los que obrin les portes de les seus territorials del partit i les converteixin en centres d'informació sobre el procés participatiu del 9-N. La carta, firmada pel president del comitè, Josep Antoni Duran i Lleida; el president del Consell Nacional, Josep Maria Pelegrí, i el secretari general del comitè de govern, Ramon Espadaler, demana la seva "màxima implicació" fomentant la participació, facilitant informació i lliurant butlletes. En la carta també es defensa que s'ha de fer pedagogia sobre la necessitat de superar l'actual marc legal.

Duran, Pelegrí i Espadaler demanen que les seus territorials d'UDC s'obrin als militants i simpatitzants del partit i siguin centres d'informació sobre els punts de votació i distribució de les butlletes de participació.

En la carta s'argumenta que s'ha d'avançar cap a l'estat propi, ateses les limitacions d'un estat de les autonomies que no dóna resposta a les necessitats de Catalunya. "Resten pocs dies i és molta la feina que encara podem fer al servei del procés de participació a què estem cridats", afirmen per després afegir que el 9-N ha de ser una "mostra de participació massiva, cívica, democràtica i respectuosa amb totes les visions que conviuen a la societat catalana sobre el futur del país".

La carta també defensa que, en totes les iniciatives, UDC ha estat al costat del president de la Generalitat, Artur Mas, en el compliment dels compromisos electorals i treballant amb les altres forces favorables a la consulta.  

Anar al contingut