El Consell de Ministres. (Foto: ACN)
El Consell de Ministres. (Foto: ACN)
Madrid

El govern espanyol aprova la creació de gairebé 300 places de jutge per lluitar contra la corrupció

L'executiu crea el Consell de la Transparència, que tindrà un president escollit per majoria absoluta al Congrés

RedaccióActualitzat

El Consell de Ministres ha aprovat noves mesures anticorrupció. Una d'elles és la creació de 282 places judicials. També es crearan dues places de magistrat per a la Sala Penal de l'Audiència Nacional, per reforçar la lluita contra la corrupció. L'executiu de Mariano Rajoy aprova, d'altra banda, el Consell de la Transparència i Bon Govern, que s'encarregarà de vetllar pel compliment de la llei de transparència aprovada fa poc.

La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ha anunciat la creació del Consell de la Transparència, que tindrà un president escollit per majoria absoluta al Congrés. Actuarà, segons la vicepresidenta, "amb plena independència i autonomia" i estarà en funcionament abans del 10 de desembre. El president d'aquest organisme el nomenaran per un termini de cinc anys no prorrogable "entre persones de prestigi reconegut i competència professional", ha dit Sáenz de Santamaría. Ha afegit que aquest Consell tindrà un paper "essencial" a l'hora de garantir que es compleixi la llei de transparència.

Aquest dijous, el president espanyol va dir que "no hi ha impunitat" davant la corrupció, ja que "qui la fa la paga". Les institucions funcionen, segons va apuntar Rajoy, en referència al fet que estan "actuant" els tribunals, la Fiscalia, l'Agència Tributària o la Intervenció General de l'Estat. El cap del govern admet, però, que cal "actualitzar-se i ser més eficaç" davant les pràctiques irregulars. En aquest sentit, Rajoy destaca que les mesures aprovades aquest divendres "no són extraordinàries" sinó que estaven "previstes", per "fer les coses bé".

 

 

Anar al contingut