Imatge de la celebració d'un judici. (Foto: ACN)
Imatge de la celebració d'un judici. (Foto: ACN)
Madrid

Jutges per la Democràcia nega que es creïn 300 places de jutge, "només es regularitzen"

L'associació puntualitza que el govern espanyol es limita a regularitzar administrativament la situació d'aquests jutges

RedaccióActualitzat

L'associació Jutges per la Democràcia (JpD) puntualitza que les prop de 300 places de jutge destinades pel govern espanyol a lluitar contra la corrupció no són noves sinó que corresponen a llocs que es regularitzen administrativament. Ho afirma el portaveu de l'associació, Joaquim Bosch, que afegeix que aquests 300 jutges ja fa temps que estan incorporats però que estan en situació irregular. Esperen el seu destí perquè no tenen un òrgan judicial propi i es troben reforçant altres jutjats, diu Bosch.

El portaveu de JpD assenyala que, "en la línia de les retallades aplicades, el govern espanyol no ha creat cap jutjat als últims tres anys i que els 300 jutges que han aprovat les oposicions no tenen un destí definitiu on exercir les seves funcions i estan treballant als òrgans judicials més diversos de manera provisional". El que fa l'executiu, segons Joaquim Bosch, és incorporar aquests jutges a una nova plantilla, regularitzant així la seva situació, amb un decret que va impulsar l'anterior ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, abans de l'estiu i que va enviar al Consell General del Poder Judicial, "sense que tingui res a veure amb la corrupció", i sense que es creï cap jutjat nou.

El portaveu de JpD explica que l'única al·lusió als afers de corrupció és que s'amplia la plantilla en dos magistrats a l'Audiència Nacional sobre un total de 5.000 jutges. Una decisió que, segons Bosch, "resulta irrisòria per actuar contra la corrupció".

Anar al contingut