L'hospital universitari La Paz-Carlos III de Madrid.
L'hospital universitari La Paz-Carlos III de Madrid.
Madrid

Un jutjat madrileny obre diligències a l'hospital La Paz-Carlos III per la gestió dels casos d'Ebola

La jutge admet la denúncia de 15 metges del Servei de Medicina Intensiva de l'hospital La Paz-Carlos III i detecta una possible infracció penal en la gestió dels casos d'Ebola tractats a l'hospital

RedaccióActualitzat

Un jutjat de Madrid admet a tràmit la denúncia de 15 metges del Servei de Medicina Intensiva de l'hospital La Paz de Madrid per les mesures adoptades en aquest centre hospitalari contra l'Ebola.

La jutge María Teresa Abad ha obert diligències prèvies després de constatar que l'actuació de l'hospital "fa presumir la possible existència d'una infracció penal".

L'hospital universitari La Paz-Carlos III ha estat el centre hospitalari on s'han tractat els tres casos d'Ebola registrats a l'estat espanyol: els missioners repatriats de Libèria i Sierra Leone Miguel Pajares i Manuel García Viejo, respectivament, i l'auxiliar d'infermeria Teresa Romero, que ha superat la infecció I que encara està ingressada.

Per continuar la seva investigació, Abad ha demanat a l'hospital que remeti la documentació acreditativa de les mesures preses per garantir la seguretat del personal sanitari i la formació que se'ls ha proporcionat per evitar el contagi. També ha demanat els noms de tots els treballadors de l'hospital que podrien haver estat en contacte amb el virus.

Instal·lacions inadequades

La denúncia del grup de metges de La Paz recull que les instal·lacions de l'hospital no reuneixen les condicions necessàries per garantir la seguretat dels pacients afectats per l'Ebola i del personal sanitari que els ha atès.

Experts del Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de les Malalties van concloure, després de visitar les instal·lacions de l'hospital Carlos III, on es troba l'auxiliar d'infermeria contagiada d'Ebola, que la seva infraestructura actual "no està dissenyada per cobrir aquest tipus d'emergències".

L'escrit de denúncia afegeix que els vestits de bioseguretat que van tenir en un principi no eren els adequats i que no s'ha rebut formació de com s'han de posar i, encara més important, com s'ha de procedir per retirar-los. Els metges també denuncien que l'espai de seguretat on els metges han de treure's els vestits és molt reduït i posa en perill la descontaminació correcta de l'equip.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut