Joan Rigol, amb algunes de les entitats amb les que ha presentat la campanya de suport al 9-N. (Foto_ ACN)
Joan Rigol, amb algunes de les entitats amb les que ha presentat la campanya de suport al 9-N. (Foto: ACN)
Barcelona

Joan Rigol: "El 9-N anirem a votar sigui quina sigui la decisió del TC"

El president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir augura que Artur Mas demanarà que els catalans vagin a votar

RedaccióActualitzat

Coincidint amb la decisió del Consell de Ministres de portar el recurs al Tribunal Constitucional, el president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, ha apostat de manera ferma per fer la consulta en qualsevol cas. En la presentació d'una campanya d'una vintena d'entitats en favor de la participació, Rigol ha assegurat, categòric, que el 9-N "nosaltres anirem a votar sigui el que sigui el que designi" l'Estat o el TC.

L'expresident del Parlament ha reconegut les dificultats que ha de superar aquest procés participatiu: "Comencem de sota zero perquè ens trobem davant d'un estat que no ens ho permet, i alhora, ho volem fer amb civisme, amb democràcia i amb diàleg, a partir de la dignitat que se'ns reconegui que tenim com a nació". Joan Rigol ha vaticinat que el president de la Generalitat, Artur Mas, "em dirà que vagi a votar, i jo faré el que digui el meu president". Davant la possible suspensió del nou 9-N per part del TC, Rigol ha avançat que "probablement" haurà de tornar a convocar al Pacte Nacional "però no sé com ni quan".

Rigol ho ha dit durant la presentació d'una campanya que crida a convertir la consulta en un clam democràtic sota el lema "Ells volen que no parlis. Et quedaràs sense dir res?" La campanya convida partits polítics, entitats, sindicats, empresaris i el món local a fer-la seva.

 

 

Anar al contingut