Antonio Hernando, portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats.
Antonio Hernando, portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats.
Madrid

El PSOE troba "raonable" que Rajoy recorri el nou 9-N i entén que el PSC no ho vegi convenient

Segons els socialistes, el nou 9-N no és en realitat un procés de participació "sinó una conducta refrendatària com la que es va impugnar anteriorment".

Actualitzat

El PSOE considera "raonable" que el govern espanyol hagi impugnat les actuacions de la Generalitat encaminades a celebrar la consulta alternativa del 9-N. El portaveu dels socialistes al Congrés, Antonio Hernando, ha assegurat que després de llegir el dictamen del Consell d'Estat, ho veuen "adequat" perquè el govern ha de "complir i fer complir la llei". Al seu parer, el nou 9-N no és en realitat un procés de participació "sinó una conducta refrendatària com la que es va impugnar anteriorment".

Sobre el fet que els seus companys catalans, el PSC, digui que no és convenient impugnar la consulta, el PSOE diu que ho comprèn però que no ho comparteix: "Ho comprenc, perquè en termes polítics consideren que això és posar-li benzina a la consulta, però no ho comparteixo perquè sí que comprenc les raons del Consell d'Estat per a la impugnació. Estem davant un frau de llei."

Però malgrat aquestes diferències, Hernando està convençut que el PSC "sempre complirà la llei".

Precisament avui, en una entrevista a Ràdio 4, el líder del PSC ha lamentat que el PSOE sigui partidari d'impugnar el procés participatiu del 9-N. Miquel Iceta ha assegurat que el PSC té més en compte la voluntat ciutadana de participar.

 

Anar al contingut