Jordi Savall.
Jordi Savall.
Barcelona

Jordi Savall diu que ha estat dolorós rebutjar un premi que és un gran reconeixement

El músic i compositor Jordi Savall ha explicat les raons que l'han portat a rebutjar el Premi Nacional de Música 2014

RedaccióActualitzat

Jordi Savall ha admès aquest divendres que rebutjar el Premi Nacional de Música 2014 ha estat dolorós perquè és un gran reconeixement.

Quan encara dura l'impacte de la seva renúncia al premi aquest dijous, el músic i compositor ha agraït la concessió del premi al jurat, però ha explicat les raons per no acceptar-lo.

Segons Savall, els diferents governs no han complert la tasca d'ajudar la cultura. El mestre de la viola de gamba, en una multitudinària roda de premsa, ha insistit que a Espanya no s'ha treballat perquè la "cultura fos present en la vida de les persones i fos accessible a tothom". També ha explicat que al llarg de la seva trajectòria sempre ha rebut "una total negativa a poder desenvolupar projectes".

Savall ha explicat que no ha rebut cap trucada del ministre d'Educació i Cultura, José Ignacio Wert, encara que en les últimes hores ha estat difícil de localitzar, perquè estava de viatge per Espanya.

El musicòleg i gambista ha demanat una rebaixa de l'IVA cultural, una nova llei de mecentatge i la creació d'una comissió sobre preservació i promoció de la música antiga.

Anar al contingut