Vespa asiàtica.
Vespa asiàtica.
Les

Exterminat un vesper de l'espècie invasora vespa asiàtica a Les

En principi només es trobaven vespers d'abella asiàtica a les comarques gironines però, a poc a poc, es van anar escampant per diverses zones de Catalunya

RedaccióActualitzat

Agents de Medi Ambient del Consell Generau d'Aran en col·laboració amb el Pompièrs d'Aran han exterminat un vesper de la espècie invasora de la vespa asiàtica a Les. A finals del 2012 i 2013 ja es van trobar altres vespers prop del poble de Canejan, també al Baix Aran. Aquestes abelles podrien haver arribat a l'Aran seguint el curs del riu Garona, des de França.

Des del Departament d'Agricultura s'intenta minimitzar els seus efectes perquè són un perill per a la nostra biodiversitat. Són grans depredadores d'abelles i sense abelles que pol·linitzin les plantes desapareixerien moltes de les fruites i verdures que són a la base de la nostra dieta.

A més, també poden picotejar la fruita dels arbres i fer minvar la collita de molts pagesos. A més, la vespa asiàtica pot exterminar ràpidament la població d'abelles autòctones.

La també coneguda com vespa velutina va entrar accidentalment a Europa l'any 2004 pel port de Bordeus, a França, entre la càrrega d'un vaixell procedent de la Xina.

En principi només es trobaven vespers d'abella asiàtica a les comarques gironines però, a poc a poc, es van anar escampant per diverses zones de Catalunya.

Anar al contingut