Josep Vendrell, secretari general d'ICV.
Josep Vendrell, secretari general d'ICV.
Barcelona

ERC, ICV i la CUP rebutgen la impugnació i es mostren convençuts que el 9 de novembre es votarà

Alfred Bosch, Josep Vendrell i David Fernàndez es mostren convençuts que el 9 de novembre es votarà

RedaccióActualitzat

El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, ha demanat aquest divendres al president de la Generalitat, Artur Mas, que no s'"arrugui" malgrat l'anunci del govern espanyol que impugnarà davant del Tribunal Constitucional (TC) el nou 9-N.
"Esperem que no s'arrugui i que estigui amb el poble de Catalunya, que vol votar", ha dit, i ha recordat que el baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) assenyala que un 85% dels catalans volen votar sobre el seu futur el 9 de novembre.
Bosch ha remarcat que els republicans seguiran endavant amb el procés perquè la voluntat d'un poble lliure i la democràcia no es poden impugnar: "El 9-N agafarem les paperetes, anirem a votar i demostrarem que som un poble de demòcrates irreductibles i invencibles. No ens rendirem."

Per la seva part, el secretari general d'ICV, Josep Vendrell, ha considerat "erroni, cínic i antidemocràtic" que Mariano Rajoy impugni davant del TC el procés participatiu del 9 de novembre.  I ha afegit que la decisió només incrementa el grau de conflictivitat i fa un pas més per impedir la llibertat d'expressió dels catalans.
Vendrell ha acusat al govern de Mariano Rajoy de voler posar el focus en el procés sobiranista per "tapar l'evidència que el PP és ple de corrupció de dalt a baix i s'ha convertit en una banda corrupta".

I el diputat de la CUP David Fernàndez ha considerat la impugnació "el desafiament més gran a la democràcia que hem patit com a poble i com a societat en els últims trenta anys", i ha afegit: "A cada prohibició, a cada negació i a cada impugnació, més convicció, més determinació i més solvència democràtica."

David Fernàndez s'ha mostrat segur que es votarà i que "el dia 9 hi haurà urnes i hi haurà una gentada dient que sí, que tenim dret a la democràcia".

Anar al contingut