Tarda de pocs canvis just abans de l'arribada del temps de veritable tardor

Vénen canvis meteorològics importants, però diumenge encara es noten poc. El dia està dominat per la barreja de sol amb núvols baixos i boires. De cara al tram final de la jornada arribaran més núvols, com a preludi de la pertorbació que ens portarà la tardor dimarts.

Actualitzat

Diumenge és un dia de petits canvis, amb l'aproximació d'un front poc important, però que serà la primera d'un seguit de línies de núvols que ens afectaran els pròxims dies, amb tots els ulls posats en dimarts.

Hem tingut un matí mig ennuvolat o emboirat. Una jornada més, aquests bancs de boira i núvols baixos s'han localitzat sobretot per la costa Central i Daurada, pel prelitoral, interior del nord-est, sud de la Catalunya Central i vall de l'Ebre. En canvi, el cel ha estat totalment assolellat cap al terç nord, sobretot al Pirineu.

A la tarda, els núvols baixos es trencaran una mica, però al mateix temps esperem més nuvolades cap al vessant sud del Pirineu i també l'arribada de més núvols per l'oest. Segurament cauran les primeres gotes de matinada. Tampoc no descartem algun plugim cap al litoral.

El dia també ens porta una altra novetat: el vent. Bufarà del sud-oest, amb alguns cops moderats a partir de la tarda a la costa Brava i, de manera més puntual i esporàdica, al Pirineu.

Pel que fa a les temperatures, hem tingut mínimes força similars a les d'ahir, amb lleugeres pujades cap a l'extrem sud i a ponent i amb lleugeres baixades cap a Girona, Barcelona i l'extrem occidental del Pirineu. L'espectre tèrmic ha anat dels 1 o 2 ºC sota zero a punts del Pirineu i els 17 o 18 ºC dels màxims de la costa, amb algun valor puntualment per sobre. Les màximes tampoc no canviaran gaire en general i quedarem a l'espera de la davallada de dimarts.

I els pròxims dies...

Dilluns tindrem un cel més canviant com a conseqüència del pas de línies de núvols que hem comentat abans. Arribaran les primeres pluges per l'oest, però també estem pendents de la possibilitat d'alguns ruixats prefrontals que podrien ser més actius i que podrien fregar la costa central. El descens tèrmic només es notarà a les màximes i cap al Pirineu. La pertorbació més activa arribarà de cara a la matinada, i portarà més pluges i una davallada general de les temperatures.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut