Barcelona

Salvador Busquets, el director de Càritas, demana canvis en les polítiques socials pels més vulnerables

Salvador Busquets demana un mínim d'ingressos que permeti viure amb dignitat, mantenir l'habitatge i pagar mínimament els subministraments i l'alimentació

RedaccióActualitzat

Salvador Busquets, el nou director de Càritas, aprofita la seva primera entrevista per demanar canvis en les polítiques socials que millorin la vida de les persones més vulnerables. Busquets explica que el que més el preocupa és veure que cada vegada hi ha més persones que no se'n surten.

El director de Càritas assegura que el 70% de les persones que demanen ajuda havien sigut ateses anteriorment i que és important plantejar-se el perquè. Segons Busquets, la resposta és que les entitats no poden afrontar soles tantes situacions de precarietat. Demana urgentment un canvi en les polítiques socials que garanteixi un mínim d'ingressos que permeti viure amb dignitat, mantenir l'habitatge i pagar mínimament els subministraments i l'alimentació.

A Catalunya, existeix la possibilitat de cobrar si es compleixen una sèrie de condicions però aquestes són tan restrictives que poques famílies se'n poden beneficiar.

El nou director de Càritas s'indigna quan sent a dir que estem sortint de la crisi ja que creu que passaran anys abans no ho notin les famílies. Explica que no podem dir que s'hagi sortit de la crisi fins que els ciutadans no aconsegueixin una feina que els permeti viure mínimament, accedir a un habitatge i fins que les famílies no recuperin la renda familiar neta disponible.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut