Barcelona

Iniciativa admet contactes amb Podem de cara a unes eleccions anticipades

El coordinador nacional d'Iniciativa, Joan Herrera, també justifica la seva participació el 9-N com a resposta a l'actitud intransigent del govern espanyol

RedaccióActualitzat

El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, admet que estan en converses amb PODEM i amb diferents sectors per anar conjuntament a unes possibles eleccions anticipades. Herrera ho considera un escenari interessant. En declaracions a "El Matí de Catalunya Ràdio", Herrera ha dit que estan parlant amb Podem, Guanyem i Procés Constituent i que "òvbiament aquest seria un escenari interessant", tot i que ha admès que "té seriosos dubtes" sobre si Mas convocarà anticipades si no té "una llista de president", en referència a la crida del president de fer una llista de país.

El vot d'Herrera 

Herrera admet que ha canviat de posició i participarà al 9-N per l'actitud del govern espanyol d'impedir, fins i tot, un procés participatiu. Herrera ha afirmat que en 15 dies han canviat molts les circumstàncies i ho ha concretat explicant que, al seu entorn, molts amics que havien decidit no participar en la consulta anternativa de Mas ara ho faran per la nova impugnació que n'ha fet el PP.  "Molts han dit: Ara sí. No ens poden prohibir el que és una expressió de mobilització des del punt de vista de molts, no?".

Tot i això, Herrera aclareix que per ell el 9 de novembre no és la consulta que es volia i afirma que la consulta queda pendent.

El líder dels ecosocialistes ha assegurat que el Pacte Nacional pel dret a decidir, reunit fa uns dies, va ajudar a recosir el consens perdut admetent diferents vies d'expressió el 9 de novembre, entre les quals la firma d'un manifest de denúncia que es presentarà davant les institucions europees.

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut