Barça

Bartomeu: "Hem presentat el recurs perquè volem arribar al fons de la qüestió"

El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, ha demanat paciència després de les últimes dues derrotes a la Lliga i afirma que la confiança en el tècnic Luis Enrique és total. En una entrevista al programa "Efectivament", Bartomeu també ha defensat el recurs presentat contra la junta de Laporta per l'acció de responsabilitat social

Actualitzat

El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, ha estat el convidat del programa "Efectivament", on ha repassat en l'entrevista tota l'actualitat blaugrana, tant des del punt de vista esportiu, econòmic com institucional. Bartomeu ha demanat paciència després de les últimes dues derrotes a la Lliga i afirma que la confiança en el tècnic Luis Enrique és total. Ha explicat els motius que l'han portat a presentar recurs a la sentència de l'acció de responsabilitat social contra la junta directiva de Joan Laporta.

Recurs a la sentència per l'acció de responsabilitat "Haver presentat el recurs no ho veig com un enfrontament, és una eina més de gestió del club per reinvertir en jugadors i patrimoni. No tinc cap enfrontament personal ni vull barallar-me amb ningú però vull arribar al fons de la qüestió. La sentència del jutge és bona per al Barça perquè fixa una manera de treballar d'acord amb llei de l'esport i perquè hi ha 8 punts dels 11 que donen la raó al club. La reformulació dels comptes era correcta fer-la."

"Hem llegit als mitjans moltíssimes pressions de deixar-ho estar, de deixar-ho córrer, però no podem fer-ho. Som responsables, ens ho han dit els socis, per tirar endavant i per vigilar que el patrimoni del club sigui fidelment el que sigui i per això ho hem fet. Si ho haguéssim fet en clau electoral el més senzill hauria estat en aquest moment no fer recurs i era una decisió superpopulista. Potser ara diria la gent: 'Mira que bona persona que és el Bartomeu'", ha insistit.

Debat a la junta directiva "A la junta va haver-hi debat però no divisió i al final va prevaldre l'opinió majoritària de tirar el recurs endavant. La decisió de no executar els avals és més personal i ens ho podíem estalviar. Un cop surti la sentència del recurs la portarem a l'assemblea de compromissaris perquè ho ratifiquin els socis."

Paciència i confiança total en Luis Enrique "Demano paciència perquè Luis Enrique és un entrenador nou, ha sigut també un estiu amb molts canvis al primer equip, hem fet moltes operacions, hi ha molts jugadors nous i sempre això es nota al principi. Però la confiança en Luis Enrique és total i estic segur que a poc a poc aquestes dues derrotes les oblidarem ràpidament."

Fitxatge de Vermaelen "És cert que quan ens vam fixar en Vermaelen era un jugador que va anar al Mundial i es va lesionar, però no per això vam deixar de voler-ho fitxar i el vam portar igualment i està en procés de recuperació. És un central d'alta qualitat que ens ajudarà a tenir una defensa més sòlida i amb més opcions."

Sanció de la FIFA "Aquesta setmana ja hem presentat al Tribunal d'Apel·lació de Lausana el nostre recurs. El tema de la Masia i els nens els hi hem explicat i hem reconegut els errors que vam fer des del 2004. No vam complir la normativa d'una manera inconscient. Pensava que ho havíem fet tot perfecte i no és així, però la sanció és excessiva per un error administratiu. Són uns errors pensem que menors i per aquest motiu fem aquest recurs al TAS perquè, si ho veuen bé, ho estudien bé i veuen el nostre raonament, penso i espero que ens ajudin a reduir la sanció."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut