Madrid

Teresa Romero: "Tenim la millor sanitat del món, tot i la nefasta direcció política"

L'auxiliar d'infermeria ja ha estat donada d'alta i ha agraït el tracte de l'equip mèdic i el suport de tota la gent que l'ha ajudat a seguir amb vida.

Els metges afirmen que Romero està curada del tot, que no pot transmetre la malaltia i que podrà fer vida normal.

RedaccióActualitzat

Després d'un mes ingressada per Ebola, Teresa Romero ha estat donada d'alta de l' l'Hospital Carlos III de Madrid. L'auxiliar d'infermeria ha agraït el tracte que ha rebut de l'equip mèdic i el suport que ha rebut de molta gent, i especialment del seu marit, perquè l'han ajudat a seguir en vida. Enmig d'una gran expectació, Romero s'ha mostrat molt emocionada però alhora somrient a la sala d'actes de l'hospital. Ha dit que estava molt dèbil i ha llegit un comunicat per explicar que ara vol recuperar-se a casa seva al costat de la seva família.

L'auxiliar ha assegurat que Espanya té "la millor sanitat del món" i un personal "abnegat" que, "tot i la nefasta direcció política", és capaç de "fer miracles". Romero ha indicat: "No sé què ha fallat. Ni tampoc sé si ha fallat alguna cosa. Només sé que no tinc rancúnia, ni retrets, però si el meu contagi serveix perquè s'estudiï millor la malaltia i pugui ajudar a trobar una vacuna o la meva sang serveixi per curar altres persones, aquí estic".

Teresa Romero ha dit que es trobava aïllada i que només estava en contacte per telèfon amb el seu marit. També ha explicat que, a partir d'ara, els advocats seran els que s'encarregaran de portar els tràmits que facin falta, fent una referència implícita al seu gos Excalibur, sacrificat quan es va saber que l'auxiliar estava infectada.

El marit de Teresa Romero, Javier Limón, ha expressat la seva alegria per la recuperació de l'auxiliar d'infermeria i pel fet que pugui sortir aquest dimecres del centre hospitalari després de 30 dies d'ingrés. Ha dedicat unes paraules al seu gos Excalibur i ha dit que "marxarem allà on ningú ens pugui trobar". Javier Limón ha explicat que la seva dona no podia parlar d'Excalibur perquè "s'emociona massa". Té un "record inoblidable" del seu gos, a qui consideraven com el fill que mai han tingut, ha dit. Ha afirmat que el seu gos "el van executar sense que ens donessin l'oportunitat d'al·legar res".

"Ja no pot transmetre la malaltia"

L'equip mèdic de l'hospital Carlos III de Madrid assegura que Teresa Romero ja està curada del tot d'Ebola, no té cap rastre del virus al cos i no transmetrà la malaltia. Els metges han explicat que l'auxiliar d'infermeria podrà fer una vida "completament normal". Concretament ha estat José Ramón Arribas, cap de la Unitat de Malalties Infeccioses i Tropicals de l'hospital, qui ha comparegut aquest matí en una roda informativa amb alguns del centenar de professionals sanitaris que han atès Teresa Romero durant els 30 dies que ha estat ingressada.

Tot i el bon estat de la pacient, Arribas ha destacat que Romero necessitarà el temps suficient per aconseguir "la recuperació integral" d'un fet "molt traumàtic", i que podrà reincorporar-se a la seva vida habitual "de mica en mica". Els metges han reconegut que, en els moments "més crítics" de la malaltia, l'auxiliar d'infermeria hauria pogut morir. L'equip mèdic ha afegit que el treball i la professionalitat "han estat màxims" perquè la pacient pogués superar la situació.

L'auxiliar va ingressar el 6 d'octubre passat a l'hospital Carlos III de Madrid després de contagiar-se de l'Ebola mentre atenia un dels religiosos, Manuel García Viejo, que el van traslladar de l'Àfrica malalt. Teresa Romero va entrar en una fase molt crítica els primers dies d'ingrés a l'hospital. A partir del dia 20, els metges que l'atenien van donar per superada la infecció però la van mantenir aïllada per assegurar-se que no li quedés cap vestigi del virus al cos. Aquest cap de setmana Teresa Romero va sortir de l'aïllament i ja podia rebre visites.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut