Els Mossos han trobat 250 metres de cable de coure a la furgoneta. (Foto: Mossos d'Esquadra)
Els Mossos han trobat 250 metres de cable de coure a la furgoneta. (Foto: Mossos d'Esquadra)
Barberà de la Conca

Detenen 4 homes que havien robat 2.100 quilos de cable de coure d'un tram de l'AVE

Circulaven en una furgoneta amb el cable robat, procedent d'un tram de l'AVE a Vinaixa

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre homes que circulaven en una furgoneta per l'AP-2, entre Lleida i Tarragona, carregada amb 2.100 quilos de cable de coure robat. La policia va aturar el vehicle a la Conca de Barberà, en veure que circulava a velocitat molt reduïda per excés de pes. Dins la furgoneta van trobar 250 metres de coure pelat i enrotllat en bobines que havien robat de la línia de l'AVE a Vinaixa. Les pèrdues pels danys i pel valor del material s'eleven fins als 39.000 euros.

La línia de l'AVE, al seu pas per les comarques de Lleida i Tarragona, és un punt habitual de robatori de cablejat. En aquest cas, el robatori va ser a Vinaixa, i tres dies després els Mossos van rebre avís de la presència de la furgoneta, que circulava molt lentament per l'autopista, juntament amb un altre vehicle. Per aquest motiu els Mossos van muntar un dispositiu policial amb diversos controls que van permetre aturar la furgoneta al punt quilomètric 196 de l'AP-2. El vehicle que acompanyava la furgoneta va ser localitzat abandonat en una àrea de descans propera.

Els detinguts no van poder acreditar l'origen del coure, i en gestions amb ADIF es va poder relacionar el material robat amb un furt de cablejat de l'AVE a Vinaixa. S'ha advertit que el robatori de coure suposa un greu risc per a la seguretat de la línia de tren, ja que això podria provocar un descarrilament dels combois.

Els quatre homes, d'entre 21 i 44 anys, van ser detinguts i, posteriorment, deixats en llibertat amb càrrecs.

Anar al contingut