Barcelona

Mas enviarà una carta a Rajoy per recordar-li el referèndum pendent

A més de reiterar la seva disposició al diàleg, Artur Mas explicarà al president espanyol com ha anat el procés participatiu del 9-N

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat aquest dimecres que després del 9-N enviarà una carta al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per fer balanç del procés participatiu i també per oferir-se de nou a dialogar. Mas ho ha dit durant un esmorzar al Fòrum Europa, en què ha afegit que també li recordarà a Rajoy que a Catalunya quedarà pendent de fer un referèndum definitiu i, si pot ser, acordat amb l'Estat.

Ha explicat que prefereix comunicar-se per escrit que no pas fer-ho telefònicament, perquè llavors "poden dir que no has dit res". La missiva té tres grans objectius: fer balanç del que ha passat el dia 9, oferir un cop més (i van molts, ha puntualitzat) la seva disposició a parlar, a dialogar i a trobar solucions beneficioses per a tots, i també recordar que quedarà pendent que a Catalunya es faci un referèndum "de manera definitiva" i si pot ser acordada amb l'Estat, "a la britànica o a la canadenca".

El president ha parlat aquest dimecres per primera vegada després de la suspensió del nou 9-N per part del Tribunal Constitucional, 24 hores abans. Mas ha reafirmat la voluntat del seu govern de continuar amb el procés participatiu perquè, diu el president, el poble català actua en "legítima defensa d'un poble sencer". Igualment ha fet una crida a la participació en la votació de diumenge vinent.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut