Tarda ennuvolada i amb temperatures més baixes

La tarda de dissabte es presenta desangelada, després d'un matí amb precipitacions febles cap a la costa Central i la Daurada i amb abundants núvols baixos cap a l'oest. Al llarg de les pròximes hores arribarà una banda de núvols per ponent. Les temperatures diürnes baixaran mica. Diumenge passa un nou front.

Actualitzat

Dissabte està sent un dia força tranquil, però també una mica desangelat, amb algunes franges de cel assolellat i amb núvols i alguns plugims matinals. Serà un pas intermedi, fins a l'arribada d'un nou front diumenge. Les temperatures diürnes baixaran una mica.

El dia ha començat amb bancs de boira a les fondalades de l'interior i amb núvols cap al sud de la costa Daurada, el nord de la costa Central i sud de la costa Brava, fins i tot amb algunes precipitacions molt febles i transitòries.  A la resta, han alternat algunes clarianes amb núvols baixos, sobretot cap a ponent. Tot plegat, els núvols han resistit més del previst inicialment.

Aquest panorama de núvols baixos es complementarà amb una tarda de més núvols alts, que entraran per ponent. Aquests núvols passaran ràpid per la vertical de Catalunya i deixaran el cel mig enterbolit o enteranyinat durant la tarda. A última hora podrem tenir una fugaç pausa amb cel menys ennuvolats o serens,  però al llarg de la matinada arribaran per l'oest els núvols associats al front de diumenge.

Mestral i garbí

Fins al principi del matí ha bufat una mica de mestral a les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona. A partir del vespre, entrarà el garbí moderat a la costa Brava. També bufaran alguns cops més esporàdics de vent del sud-oest al Pirineu occidental al centre del dia.

Descens de les màximes

Les mínimes han sigut més altes que les del matí anterior a bona part del país. Només hem tingut valors puntualment més baixos cap al Pirineu. Els valors extrems han baixat als -3 ºC a cotes altes del Pirineu, mentre que gairebé han tocat els 20 ºC a punts de la costa i el prelitoral. Les temperatures diürnes seran una mica més baixes gairebé arreu.

 

I diumenge...

Diumenge serà un dia de núvols més compactes pel pas d'un front. Tot i això, aquesta pertorbació no serà gaire activa. Pot ploure de forma feble i dispersa i, en tot cas, les quantitats seran minses.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut