Madrid

Sáenz de Santamaría acusa Mas de posar els funcionaris i els voluntaris en la tessitura d'incomplir la llei

La vicepresidenta convida la Generalitat i el president a la reflexió i etziba: "Que ningú pensi que com a conseqüència del que passi o deixi de passar (el 9-N) estarà en millors condicions"

RedaccióActualitzat

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, acusa el president Artur Mas de "posar funcionaris i voluntaris en la tessitura d'incomplir la llei". "Mas no pot forçar els ciutadans a incomplir la llei", ha etzibat la vicepresidenta.

Després de fer un breu repàs de l'actuació del govern espanyol, Sáenz de Santamaría ha demanat al govern català que respecti "les decisions dels nostres processos i dels processos que inicia ell". "No es pot continuar endavant", ha assegurat, i ha preguntat al president "què més necessita" per renunciar a la consulta després dels dictàmens del Tribunal Constitucional i del Tribunal Suprem. En aquest sentit, li ha recomanat: "La prudència no és mala consellera."

En qualsevol cas, ha convidat la Generalitat i el president Mas a la reflexió perquè, com ha reiterat, "aquesta votació no té cap garantia democràtica".

"Som el govern de tot Espanya i tot el que sigui ajudar els catalans perquè visquin millor i tinguin millor feina i serveis públics allà estarem i en un diàleg davant la llei, hi serem", ha manifestat la vicepresidenta. Ara bé, ha advertit: "Que ningú pensi que com a conseqüència del que passi o deixi de passar (el 9-N) estarà en millors condicions."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut