Iguala, Mèxic

La Fiscalia de Mèxic confirma que els 43 estudiants desapareguts a Iguala van morir assassinats

Tres sicaris del càrtel de la droga Guerreros Unidos han confessat que la Policia Municipal d'Iguala els va entregar els estudiants i ells els van matar a sang freda, en van cremar els cossos i van tirar les cendres al riu

RedaccióActualitzat

La Fiscalia mexicana confirma que els 43 estudiants desapareguts al setembre a Iguala, a l'estat de Guerrero, van ser assassinats. Tres sicaris d'un càrtel de la droga Guerreros Unidos han confessat els crims.

Segons el relat dels penedits, la Policia Municipal d'Iguala va entregar els estudiants a membres del càrtel. Els narcotraficants van traslladar els joves manifestants a un abocador d'escombraries a la població veïna de Cocula. Alguns dels estudiants van morir asfixiats durant el trajecte. Els altres, els supervivents, van ser assassinats a sang freda. Després, en van cremar els cossos i van llençar les cendres al riu en bosses.

Ara es farà a Àustria la identificació de l'ADN de les restes que han trobat en dues bosses recuperades del riu. Els familiars demanen més proves i confien que alguns estudiants encara puguin ser vius.

Aquest cas ha generat una gran onada de protestes a Mèxic i ha posat de relleu la connivència del poder polític i la policia amb els càrtels de la droga. Fins ara hi ha 74 detinguts en relació amb els fets, entre ells l'alcalde d'Iguala i la seva dona, membres de la policia i narcotraficants.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut