Núvols abundants, però pluges més aviat minses

Aquest diumenge està marcat pel pas d'un front no gaire actiu. La primera part del dia ha estat grisa en conjunt i plujosa a l'oest del país, tot i que els registres de precipitació fins a migdia eren minsos. El front perdrà pistonada de cara a la tarda. Dilluns, s'acabarà de retirar i s'obriran grans clarianes.

Actualitzat

Aquest 9N ens ha portat una nova pertorbació: un front de núvols que avança lentament sobre la vertical de Catalunya. El dia és rúfol, fresc i humit a molts indrets, però les pluges han estat i seran minses.

L'arribada del front ha deixat el cel bastant ennuvolat, amb una progressió que va d'oest a est, de manera que durant el matí no s'han vist gaires escletxes de sol degut al mantell nuvolós. Hem tingut pluges febles per l'oest del país, amb registres que no superaven els 5 mm a migdia.

 

La majoria de models meteorològics preveuen quantitats d'entre 1 i 5 mm, amb més probabilitat que les més abundants al final del dia es localitzin al Pirineu occidental. La cota de neu baixarà de 1.800 a 1.600 metres. De cara a la tarda i al vespre, el front perdrà força a mesura que avanci per Catalunya, i les pluges arribaran amb més dificultat, més disperses i transitòries, a la meitat oriental. S'obriran clarianes per l'oest i sud del país, i el mestral engegarà al tram final de l'Ebre. La tramuntana revifarà una mica a l'Empordà al final de la jornada.

Un cop deixin enrere Catalunya, els núvols es reactivaran més en arribar al Mediterrani, i per això a les Balears esperem alguns ruixats més moderats. Al País Valencià, el front passarà sense pena ni glòria. A tot estirar, deixarà precipitacions febles, més probables a l'interior de Castelló.

Pocs canvis tèrmics

Les mínimes han baixat lleugerament, mentre que la presència del front no deixarà pujar les temperatures diürnes, que acabaran molt semblants o una mica per sota de les de dissabte.

I dilluns...

El front s'acabarà de retirar i les clarianes dominaran, amb més núvols residuals cap a la costa Central i la costa Brava i alguns bancs de núvols baixos i boires a l'interior. El mestral i la tramuntana del matí donaran pas al vent de sud-oest moderat al Pirineu al vespre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut