La líder d'UPyD, Rosa Díez, durant el míting central a Catalunya. (Foto: ACN)
La líder d'UPyD, Rosa Díez, durant el míting central a Catalunya. (Foto: ACN)
Barcelona

UPyD es torna a querellar contra Mas, Espadaler i Rigau, i demana que se'ls detingui i que es tanquin els punts de votació

També Plataforma per Catalunya ha presentat una denúncia contra els organitzadors del 9-N demanant que s'identifiquin els voluntaris de les taules de votació

RedaccióActualitzat
Unión Progreso y Democracia ha presentat una altra denúncia contra el president Artur Mas per desobediència i prevaricació i demana que es detingui els autors del 9-N i que es tanquin els punts de votació, que s'han obert puntualment a les 9 del matí. En la querella, que també es dirigeix contra els consellers d'Interior i Educació, Ramon Espadaler i Irene Rigau, respectivament, UPyD els acusa tots tres d'omissió de perseguir delictes i "tots els seus còmplices, cooperadors necessaris, encobridors i coautors".

UPyD demana també al Ministeri Públic que suspengui el procés participatiu, ordeni a les forces de seguretat de l'Estat que procedeixin al "desallotjament i tanqui" els centres de votació habilitats "amb l'ús proporcional de la força si fos necessari en cas de resistència" i detingui els autors i cooperadors necessaris de la consulta.

El portaveu d'UPyD a Catalunya, Ramón de Veciana, és qui ha presentat la denúncia als jutjats de Barcelona.

Altres denúncies

També Plataforma per Catalunya (PxC) ha presentat aquest diumenge una denúncia a la Ciutat de la Justícia contra els organitzadors del 9-N en què sol·liciten que s'identifiquin els voluntaris de les taules de votació.

El secretari general de PxC, Roberto Hernando, ha considerat que els organitzadors i voluntaris incorren en un delicte de desobediència, per la qual cosa sol·licita a la Fiscalia mesures cautelars perquè els cossos de seguretat els identifiquin.

"En concret, presentarem denúncies a 12 partits judicials de Barcelona i un a cada província de Catalunya", ha declarat el secretari general.
A més, la denúncia sol·licitarà que "la justícia actuï" en els locals de titularitat de la Generalitat disposats per al 9-N a Sydney i la Xina, on ja s'està votant, segons Hernando.

A Barcelona, a part de les denúncies d'UPyD i PxC, n'hi ha hagut sis més demanant el tancament dels centres on es vota. Una, l'ha presentat un regidor del PP de l'Ajuntament d'Esplugues. Les altres cinc, de Societat Civil Catalana.

 

Anar al contingut