Cues davant les urnes a l'insitut Montserrat Roig de Terrassa.
Cues davant les urnes a l'insitut Montserrat Roig de Terrassa. (Foto: ACN)
Barcelona

Els Mossos no fan identificacions en els punts de votació del 9-N

La policia catalana no identifica els voluntaris ni els directors d'institut, com volia la Fiscalia

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra no fan identificacions en els punts de votació del 9-N, ni de voluntaris ni de directors d'institut, per atendre la petició de la Fiscalia, després que el govern català s'ha responsabilitzat d'autoritzar l'accés als locals públics.

Segons fonts del govern, l'ordre de la Fiscalia, que dissabte va reclamar als Mossos que identifiquessin els responsables de l'obertura de locals públics, no alterarà el dispositiu de seguretat, que se centra a garantir l'ordre públic i la seguretat ciutadana. Les mateixes fonts assenyalen que els 6.992 agents de la policia catalana que integren el dispositiu de seguretat dissenyat per la Conselleria d'Interior no fan identificacions en els punts de votació durant aquesta jornada ni dels voluntaris que obrin els locals ni dels directors de les escoles.

El dispositiu policial estableix que les patrulles dels Mossos d'Esquadra siguin dinàmiques, ja que no es mantindran en un punt estàtic, i que guardin en tot moment una certa distància respecte als punts de votació, ja que no protegiran ni urnes ni punts de participació.

Els punts de votació del procés de participació ciutadana han obert amb normalitat, més enllà d'alguns incidents puntuals, com l'aparició d'alguns panys d'algunes escoles segellades amb silicona.

Anar al contingut