Punset, Rivera i Girauta, en l'acte d'aquest diumenge (Foto:ACN).
Punset, Rivera i Girauta, en l'acte d'aquest diumenge (Foto:ACN).
Barcelona

Ciutadans insta la Fiscalia a "fer la seva feina" i diu que al Tercer Reich primava la voluntat política per sobre de la llei

Girauta diu que passar "per sobre de la llei" amb "la voluntat política" ve del Tercer Reich i Rivera demana a Mas fer eleccions "de debò"

RedaccióActualitzat

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha demanat als fiscals que "facin la seva feina" i "obeeixin el codi deontològic" i no les "trucades d'aquells que es reuneixen perquè no s'actuï". Rivera ha advertit que no es pot "caure en l'error" de donar per bons els resultats d'un procés participatiu que és una "burla" a la democràcia i un "frau de llei". Per això, ha demanat al president Mas que convoqui eleccions per votar "de debò".

El líder de Ciutadans ha criticat Rajoy per no actuar i haver "restat importància" al 9-N .

Coincidint amb el procés participatiu, Ciutadans ha celebrat un acte amb el lema "Amb la democràcia no s'hi juga", que ha reunit unes 600 persones i en què també han participat l'eurodiputat d'aquesta formació Joan Carles Girauta i l'advocada Carolina Punset.

L'eurodiputat Joan Carles Girauta ha dit que passar "per sobre de la llei" amb "la voluntat política" ve de Carl Schmitt, el jurista del Tercer Reich, i Carolina Punset ha comparat "les multituds al carrer" dels "nacionalistes" catalans amb les multituds congregades per Franco, Hitler i Mussolini.

Anar al contingut