Captura del mapa que mostra els llocs del món on més es piula sobre el 9-N en la jornada de votació.
Captura del mapa que mostra els llocs del món on més es piula sobre el 9-N en la jornada de votació.
Barcelona

Desenes de milers de piulades del 9-N arreu del món en la jornada del procés participatiu

Recollim en un mapa els llocs on més es comenta a Twitter la jornada del procés participatiu

Només amb les etiquetes principals, com #Jojahevotat o #HemVotatHemGuanyat, es compten més de 160.000 tuits

L'etiqueta de l'ANC #CataloniaWins ha estat TT mundial, amb 7.500 tuits en vint minuts

RedaccióActualitzat

Un esdeveniment com el procés participatiu del 9-N s'ha seguit amb atenció no només a Catalunya, sinó també arreu del món. Fins a mitja tarda, només amb les etiquetes principals, s'havien publicat més de 160.000 tuits geolocalitzats.

En aquest mapa es poden veure els llocs on s'estan fent més piulades a Twitter al voltant de la votació. Si observem tot el mapamundi, veiem que l'Europa occidental està tenyida de groc, un color que es repeteix arreu del món, amb molta incidència a Amèrica, l'Àfrica, Oceania, l'Orient Mitjà i el sud-est asiàtic. 

Entre les principals etiquetes que s'han fet servir per comentar la jornada a Twitter hi ha #jojahevotat, #HemVotatHemGuanyat, #Omplimlesurnes o #todosavotar, que s'han situat en el "trending topic" a Espanya, és a dir, com a temes més comentats. Al final de les votacions, Ara és l'hora ha cridat a fer piulades amb el "hashtag" #CataloniaWins, que s'ha situat en pocs minuts com un dels temes més populars arreu del món. 

A les 20.14h en punt, l'Assemblea Nacional Catalana ha llançat un nou hashtag del 9-N #Cataloniawins. En deu minuts, ha sumat 3.000 tuits i en 20, més de 7.500 enfilant-se fins al capdamut del rànquing de temes del moment al món.

L'etiqueta, en anglès, ha tingut repercussió arreu del món:

També trobem piulades amb les etiquetes que s'han anat fent servir al llarg del procés, com #9N, #9N2014. I entre les etiquetes que més es fan servir hi ha també #9NTV3, la que podeu utilitzar per enviar-nos els vostres vídeos i imatges de la jornada, juntament amb #9NCatRadio

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut