Un dels molts avis i besavis que han participat al 9-N.
Un dels molts avis i besavis que han participat al 9-N.
Barcelona

La gent gran també ha anat a votar

Aquest 9-N ha estat un dia especial i molta gent gran ho ha viscut amb intensitat al llarg de tot el dia

RedaccióActualitzat

Aquesta jornada de votacions ha estat especial, i molta gent gran ho ha viscut amb intensitat. Els testimonis i les imatges que ens han deixat molts d'ells són una clara mostra de l'ambient participatiu que s'ha estat gestant aquests dies. Al llarg del dia s'han pogut veure mostres clares del desig de la gent gran per ser-ne protagonistes.

Un emocionat avi, que acabava de perdre la seva dona, ha anat a votar abans d'enterrar-la. Explicava que si ella encara fos viva hauria estat la primera de la cua a votar.

L'edat no ha estat cap impediment. A Torres de Segre un home de 107 anys no s'ha volgut perdre la cita amb les urnes.


Amb 99 anys i amb un gest elegant, aquest avi saludava a càmera després de votar.

Molts joves han acompanyat els seus avis perquè avui poguessin complir amb el desig de votar. Alguns han vingut de lluny i fins i tot i hi ha qui ha esperat fins avui per complir amb el seu dret de vot.

S'ha donat el cas d'un avi de 101 anys que feia tant que no actualitzava el seu document d'identitat que fins avui no ha sabut quina lletra tenia el seu carnet.

El mateix li ha passat a l'àvia Mercè, d'Argentona. Amb també 101 anys, no tenia lletra al carnet d'identitat i per això no volia votar. Però la família s'ha ocupat d'aconseguir-l'hi i aleshores s'ha vist amb cor de passar per les urnes.

També entre els avis que han volgut votar n'hi havia una de molt especial.

Un avi de 99 anys recorda els anys que va viure a la presó. Avui començava a viure el seu moment


Joan Puig, de 94 anys, recordava les eleccions d'abans de la guerra. "Les eleccions de l'època d'en Companys i d'en Macià", deia. I afegia: "Però no era com això... això és més".

Aquests i altres testimonis s'han pogut escoltar al llarg de tota la jornada als 1.317 locals repartits per tot Catalunya.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut