Paraigua al cap amb el terra mullat. Foto: Eva Gimeno.
Paraigua al cap amb el terra mullat. Foto: Eva Gimeno.

Una tarda grisa i plujosa, amb poques escletxes de sol

Els núvols i les pluges només ens acompanyen aquest divendres degut al pas d'un front. A la tarda, les pluges més abudants cauran al nord-oest i cap a la costa Central. El cap de setmana serà assolellat durant moltes estones, tot i que també tindrem alguns ruixats dispersos al Pirineu. Les temperatures seran més baixes.

Alberto AlcántaraActualitzat

Arribem a les portes del cap de setmana amb un nou canvi de temps que ens obliga a tenir el paraigua a la vora. Tot i això, l'ambient no és gaire fred.

Núvols i pluges

Un front actiu ha arribat des de l'Aragó i ha portat pluges que han escombrat gairebé tot el país al llarg matí, amb registres d'entre 1 i 5 mm a la majoria de comarques, però amb alguns valors ja molt destacats al al Pirineu: 34 mm a Senet i 31 a Boí.

A la tarda, s'obriran algunes clarianes transitòries pel sud i per l'oest, però encara hi haurà una nova tongada de pluges abundants pel terç occidental. Al vespre, tendiran a reactivar-se cap a la costa Central i a Girona. A la resta, pot caure alguna precipitació minsa.

El vent serà de garbí a la costa, amb maror o forta maror, i de sud al Pirineu, fet que mantindrà la cota de neu per sobre dels 2.400 metres. Al final de la jornada baixarà cap als 2.000 al Pirineu occidental.

A causa del cel cobert de la matinada i de l'entrada d'aire més càlid, les temperatures matinals han pujat entre 3 i 7 ºC, fins i tot amb ascensos puntuals de fins a 10 i 11 ºC. Les temperatures màximes es quedaran més curtes a molts indrets. Les més altes arribaran cap als 19 o 20 ºC.

I el cap de setmana...

La pertorbació ja haurà passat i el temps serà més tranquil i assolellat a estones Només durant la tarda de dissabte i de diumenge podran caure alguns ruixats al Pirineu de Lleida. Les temperatures seran ben normals per aquestes dates.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut