Mas, aquest dijous al Parlament.
Mas, aquest dijous al Parlament.
Barcelona

Mas constata les discrepàncies entre els partits sobre un avançament electoral

Convergència, Esquerra i la CUP defensen l'avançament electoral, encara que discrepen sobre l'opció d'una llista única. Unió, Iniciativa i el PSC volen que s'esgoti la legislatura

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat anunciarà el dia 24 el seu full de ruta després del 9 de novembre. En les converses que va mantenir ahir al Parlament amb els partits partidaris del dret a decidir per explorar les plebiscitàries es van fer evidents les discrepàncies sobre el camí que cal seguir a partir d'ara.

Convergència, Esquerra i la CUP defensen l'avançament electoral, encara que discrepen sobre l'opció d'una llista única. Unió, Iniciativa i el PSC volen que s'esgoti la legislatura.

Mas es va reunir al Parlament amb els grups de major a menor prepresentació. A la tarda, es va trobar amb Joan Herrera, d'Iniciativa-Verds, i amb Joan Mena, d'Esquerra Unida i Alternativa. A continuació, es va veure amb David Fernàndez, de la CUP. Al vespre va acabar les reunions amb els dirigents de la federació nacionalista per separat. Primer ho va fer amb el secretari general d'Unió Democràtica, Ramon Espadaler, i després amb Josep Rull i Jordi Turull, de Convergència.

Al matí ja havia obert la roda de converses amb Oriol Junqueras, d'Esquerra Republicana, i després amb el líder del PSC, Miquel Iceta. Al final de les respectives reunions, els diferents líders van assenyalar les coincidències i les diferències de com continuar d'ara endavant.

 

Anar al contingut