El portaveu del govern, Francesc Homs, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
El portaveu del govern, Francesc Homs, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Barcelona

Homs diu que "abans de Nadal" se sabrà si hi ha anticipades i que CiU hi podria concórrer sola

El portaveu assegura que si finalment es firmessin els pressupostos amb el PSC "seria perquè la resta de partits no hauran estat a l'alçada" del 9-N

RedaccióActualitzat

El conseller de Presidència i portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, ha assegurat que "abans de Nadal" quedarà resolt si hi haurà eleccions anticipades. L'endemà que la roda de contactes del president Mas amb els partits partidaris del dret a decidir, en què va constatar que hi ha divisió d'opinions respecte d'aquesta qüestió,  Homs ha assegurat en una entrevista a RAC1 que "no esgotarà la legislatura per esgotar-la de qualsevol manera". Homs creu, però, que "cal assegurar les necessitats del país".

 "Amb l'impuls que dóna el 9-N, és evident que d'aquí a final d'any sabrem com s'orienten les coses des del punt de vista de les preguntes més operatives que hi ha sobre la taula, perquè les preguntes més de fons jo crec que ja tenen resposta, que és un procés sense marxa enrere i la solució passa perquè Catalunya tingui més eines que li corresponen com a nació".

 Homs  ha afegit, davant la possibilitat de les anticipades, que Mas estaria en condicions de presentar-se sense llista conjunta amb ERC:

"Oi tant. El que sí puc dir és que hi ha un error d'apreciació de dir que Mas i CiU volen llista unitària per por de perdre. No, per favor, aquí no estan situades les coses", ha assenyalat Homs.

El portaveu també ha llançat un missatge a Esquerra: li ha recordat que el pacte signat "era per a tota la legislatura" i ha afegit que si finalment firmés els pressupostos amb el PSC "seria perquè la resta de partits no hauran estat a l'alçada" del 9-N.

Sobre una possible querella a membres del govern per la celebració del 9-N, Homs ha considerat que en un país verdaderament democràtic, les "pressions polítiques" que creu que el PP exerceix sobre la fiscalia suscitarien un rebuig profund, i ha considerat que s'han d'investigar. També ha assenyalat que les declaracions de la líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, avançant que la fiscalia presentaria una querella són greus i "mereixen una investigació", tot i que ha afegit que el govenr no ho portarà als tribunals.

​Sobre l'atac informàtic que es va partir el 9-N, el portaveu del govern ha precisat que qui el va organitzar "ha de tenir diners, infraestructura i no poden ser uns aficionats".  "Tots els elements que estem acabant de recollir els posarem en coneixement de la justícia", ha avançat Homs, que tot i que ha assegurat que imagina qui els ha impulsat, no ha volgut pronunciar-se.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut