Brisbane

Rajoy es compromet a venir a Catalunya per defensar els seus arguments

El president espanyol vol explicar als catalans que és preferible formar part d'un país com Espanya

RedaccióActualitzat

El president espanyol canvia d'estratègia a Brisbane. Des d'Austràlia, on ha participat a la cimera del G-20, Mariano Rajoy ha explicat que vol defensar "millor que fins ara" els seus arguments davant els catalans. Rajoy diu que vindrà a Catalunya aviat.

"Aniré a Catalunya a parlar als catalans i a defensar els seus interessos"

Aquest dilluns mateix contestarà la carta que li va enviar el president Mas després del 9-N. I afegeix que aviat vindrà a Catalunya. Explica que vol defensar els seus arguments, tot i que no ha concretat quan farà la visita.

Rajoy afirma que vindrà a explicar als catalans que no vol que la gent hagi d'elegir entre ser catalans o espanyols.

"Treballaré a Catalunya, com ho faig sempre. Miraré d'explicar als catalans que estem en un bon moment per superar diversos anys de creixement negatiu"

"Els diré que no vull que hagin d'elegir entre ser catalans i ser espanyols. Crec que tot aporta i jo no els obligaré a elegir, com dóna la sensació que altres volen fer"

El president espanyol diu que no vol que Catalunya surti de la Unió Europea o del G-20, i que és preferible formar part d'un país com Espanya, que, segons ell, té un projecte de futur i que participa en trobades on es prenen acords importants per al món.

"Els diré que no els vull expulsar d'Europa, de l'euro i del G-20, que vull que estiguin integrats amb nosaltres"

Gran part dels arguments de Rajoy per contrarestar el procés sobiranista es basen en l'economia. El president espanyol defensa, entre altres coses, que l'Estat ha ajudat Catalunya a fer pagaments quan la Generalitat no ha pogut a través del Fons de Liquiditat Autonòmic.

"Parlaré de situació econòmica, de feina, de benestar i riquesa i parlaré també dels seus comptes públics, de l'FLA i de l'ajuda que el conjunt de l'Estat ha proporcionat a Catalunya"

Rajoy també ha tingut paraules per als polítics catalans:

"Els diré que Catalunya ha anat bé quan ha tingut dirigents que han sabut buscar l'acord i el pacte. La dinàmica de buscar la divisió i l'enfrontament no porta a res"

"La nació més vella"

En el seu discurs, Mariano Rajoy ha repetit alguns arguments recurrents sobre el procés català. Assegura que "hem compartit moltes coses als llarg dels segles" i afirma que Espanya "és la nació més vella d'Europa".

9-N i fiscalia

Sobre la polèmica de la querella contra Artur Mas i alguns membres dels govern català per la consulta alternativa del 9-N, Rajoy ha assegurat que no hi ha hagut cap mena de pressió al Fiscal General de l'Estat. El president espanyol assegura que respecta l'autonomia de la fiscalia.

Rajoy defensa, un cop més, la seva posició respecte al 9-N davant les crítiques dels sectors més durs del seu partit que li reclamaven una actuació més contundent.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut