C-65 travessant Llagostera. (Foto: ACN)
Es preveu que les obres durin uns nou mesos. (Foto: ACN)
Llagostera

Al gener de 2015 arrencaran les obres per arreglar la C-65 al seu pas per Llagostera

A mitjans de gener començaran les obres per arreglar la C-65 al seu pas per Llagostera i es preveu que durin al voltant de nou mesos

RedaccióActualitzat

A mitjans de gener del 2015 començaran les obres per arreglar l'antiga C-65 al seu pas per Llagostera. L'objectiu és convertir-la en una avinguda per al poble. Es preveu que les obres durin uns nou mesos.

Les obres es van licitar el juliol passat i aquest setembre s'han adjudicat a l'empresa Romero Gamero, SAU per 2,1 milions d'euros. Uns 400.000 euros menys del que s'havia previst inicialment. Xifra que és possible que augmenti si sorgeix algun inconvenient.

L'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, i l'enginyer municipal es van reunir dijous amb representants del Departament de Territori i Sostenibilitat per organitzar les obres de millora i integració de la carretera C-65.

Una de les prioritats és minimitzar els efectes que puguin provocar en la mobilitat de la vila i en la vida dels ciutadans. L'Ajuntament de Llagostera ha decidit començar les obres després de les festes de Nadal per evitar molèsties als veïns.

El Departament de Territori i Sostenibilitat i l'Ajuntament de Llagostera es faran càrrec dels costos de l'obra. El passat 31 de maig van firmar un conveni en el qual acordaven que cada administració aportarà aproximadament el 50% del pressupost de l'obra. Un cop finalitzin els treballs, es farà efectiu el traspàs de titularitat de la travessera.

Fins a dos representants dels veïns afectats formaran part de la comissió de seguiment de les obres. D'aquesta manera, els ciutadans tindran una via de comunicació directa amb l'empresa Romero Gamero SAU per tractar qualsevol problema.

Treballs principals

Els treballs principals consistiran a reforçar i renovar el ferm, pavimentar voreres i adequar les existents, instal·lar passos de vianants amb semàfors i habilitar espais per a aparcament.

De carretera a avinguda

El tram on s'actuarà té una longitud d'1,2 quilòmetres, des de la sortida de l'enllaç est de la variant de Llagostera fins a la intersecció amb la C-253a.

La via fa temps que ha perdut la condició de carretera per l'existència de la variant de la C-65. Per tant, entrarà a formar part de la xarxa viària municipal. L'objectiu és convertir una antiga carretera en una avinguda per al poble.

Anar al contingut