Terrassa

Els Minyons no poden amb el 4 de 10 però acaben temporada amb una grandíssima diada

Els Minyons no poden amb el 4 de 10, però acaben temporada amb una grandíssima diada. Els de Sants tornen a descarregar la torre de nou i carreguen el seu primer pilar de 8

Actualitzat

Els Minyons han demostrat des del primer moment que anàvem a totes, i han obert plaça amb el 3 de 10 amb folre i manilles. El castell ha pujat ràpid i l'han coronat sense gaires dificultats, però quan sortia l'acotxador el castell s'ha trencat.

Seguint el guió previst, els de la camisa lila s'han preparat per afrontar el gran repte del dia, i de la temporada: el 4 de 10 amb folre i manilles. Els assajos havien anat bé i els Minyons confiaven poder assolir aquest castell colossal. Han muntat la pinya prenent mides de manera acurada, però amb el folre muntat i mentre pujaven les manilles, el castell presentava força moviment. Tot i això, han pujat quarts i quints per mirar d'assentar-lo, però en començar a sonar gralles el folre del 4 de 10 s'ha enfonsat.

Després d'aquest intent, els terrassencs han renunciat a tornar-ho a provar, i en ronda de repetició han descarregat el 4 de 9 amb folre. Tot i l'ensopegada amb el 4 de 10, els Minyons no han variat els seus plans, i en tercera ronda han tirat el 2 de 9 amb folre i manilles, un castell que tenen totalment dominat i que no han tingut problemes per descarregar, per sisena vegada aquesta temporada. En ronda de pilars tampoc s'han sortit del que tenien planejat i han plantat un pilar de 8 amb folre i manilles que han descarregat sense problemes, arrodonint una grandíssima diada.

Els Castellers de Sants arribaven a Terrassa amb ganes de posar la cirereta a la que ha estat la millor temporada de la seva història. Han començat l'actuació amb el 3 de 9 amb folre, que ha pujat segur. Desprès de l'aleta el castell ha remenat un mica, però els borinots l'han pogut descarregar. A segona ronda han decidit atacar la torre de nou. Era la segona vegada que la portaven a plaça, i se n'han tornat a sortir. Desprès de desmuntar un peu, a la segona han decidit tirar-lo amunt. El castell es movia una mica, i desprès de coronar-lo s'ha hagut de treballar, però finalment, l'han pogut descarregar.

Amb la torre al sarró, els de Sants no han volgut esperar la ronda de pilar, i en tercera ronda han anunciat el seu primer intent de pilar de 8 amb folre i manilles. Han pujat poc a poc i amb molta cura, i han aconseguit carregar-lo, però quan l'enxaneta començava a baixar el pilar s'ha trencat. Amb aquest pilar, els Castellers de Sants han acabat la diada amb dos gammes extres, el mateix any que s'ha estrenat en les construccions de màxima dificultat.

Els Capgrossos de Mataró també s'havien proposat culminar la temporada amb una gran actuació. Els de la camisa blava han optat per començar amb el 4 de 9 amb folre, que han descarregat sense dificultats. En segona ronda, els Capgrossos han optat pel 3 de 9 amb folre. Han fet un primer intent, però l'aixecadora ha tingut problemes per pujar i l'han hagut de desmuntar. En ronda de repetició l'han tornat a provar. Aquest cop sí que han pogut fer l'aleta, però mentre es descarregaven el castell s'ha trencat a l'alçada de quints. En tercera ronda, els mataronins també han anunciat el  pilar de 8, que, com els Castellers de Sants, intentaven per primer cop. El pilar ha pujat una mica mogut, i quan entrava l'enxaneta s'ha trencat, quedant-se a un pas de carregar-lo.

Sense el 4 de 9 net

Però avui, tot i que la major part de l'atenció del món casteller estava a la Plaça Vella de Terrassa, a Barcelona les mirades estaven a la plaça Valentí Almirall: els Castellers de Barcelona havien anunciat l'intent del 4 de 9 net, el castell total.

Els de la camisa vermella tot just van descarregar el seu primer gamma extra fa quinze dies a la diada del Roser a Vilafranca, el 9 de 8 amb una enxaneta, que aquest diumenge han tornar a descarregar en primera ronda. Amb un gamma extra a la butxaca, era el moment d'afrontar el seu gran repte.

Han  hagut de desmuntar dos peus del 4 de 9 sense folre, i al tercer intent han decidit tirar-lo amunt. Amb dosos col·locats i amb l'entrada de l'acotxador, el castell ha cedit. Tot i això, els Castellers de Barcelona acaben també una grandíssima temporada. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut