Las Palmas

El president canari culpa el govern espanyol de l'incident de l'Armada contra Greenpeace

L'organització ecologista estudia accions legals contra l'exèrcit espanyol per l'abordatge d'una barca que va causar ferides a dues activistes en alta mar

RedaccióActualitzat

El "Rowan Renaissance", el vaixell contractat per Repsol per fer les prospeccions petroleres a l'arxipèlag canari, farà aquesta feina amb la protecció de l'Armada. El ministre d'Indústria, José Manuel Soria, ho justifica mentre que el president de les Canàries, Paulino Rivero, culpa l'executiu espanyol de l'incident d'aquest dissabte amb Greenpeace. Rivero diu que portarà al Congrés dels Diputats l'abordatge d'una llanxa de l'Armada contra les barques pneumàtiques de Greenpeace, en què dues activistes van resultar ferides, una de gravetat.

Una de les activistes ha estat operada d'una fractura amb ferida oberta a la cama. Greenpeace denuncia que la lesió la van fer les hèlices d'una llanxa de l'exèrcit. L'abordatge va ser la resposta a les maniobres de protesta de les zòdiacs dels ecologistes en el rumb del vaixell de prospeccions petroleres "Rowan Renaissance". Els ecologistes ja estudien les possibles accions legals.

Iniciativa per Catalunya també ha anunciat que denunciarà davant la Comissió Europea aquesta intervenció de l'Armada espanyola a les illes Canàries, concretament en aigües de Fuerteventura i Lanzarote, on es fan les prospeccions petroleres. L'eurodiputat ecosocialista Ernest Urtasun demanarà una intervenció d'urgència al pròxim ple de l'eurocambra a Estrasburg, davant d'uns fets que considera extremadament greus.

Mentrestant, Paulino Rivero, de la Coalició Canària, ha visitat l'activista operada, la italiana Matilda Brunetti, de 21 anys, ingressada a l'hospital Doctor Negrín, a Las Palmas. El president de les Illes li ha expressat el seu suport personal i el de tots els canaris. Rivero ha explicat que la jove està "molt animada i convençuda que la seva actuació valenta en aquesta acció pacífica de protesta ha de servir per a alguna cosa".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut