Barcelona

Una quarta part dels comerços barcelonins van obrir els festius d'estiu permesos

L'Ajuntament vol que l'estiu que ve es repeteixi l'experiència, més seguida al centre que a la perifèria

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona s'ha mostrat "relativament satisfet" amb el primer balanç de l'obertura de comerços els diumenges a la ciutat. Segons un estudi de la Universitat de Barcelona, van obrir un 26% de les botigues que ho podien fer.

El director de l'informe, Jordi Suriñach, ha assegurat que aquest és "baix", però ha afegit que "amaga realitats molt diferents". Als eixos comercials, com Barna Centre o el Passeig de Gràcia, i també al Gòtic, més d'un 50% dels establiments van obrir les portes. Als barris més allunyats del centre, en canvi, no van arribar al 20%. Els seus propietaris asseguren que no els compensa obrir.

La tinent d'alcalde d'Economia, Sònia Recasens, ha apostat per repetir l'experiència l'any que ve perquè, al seu parer, no té "cap efecte negatiu en el comerç de proximitat" i, per contra, "els resultats s'apunten positius".

Només un 6% dels establiments van fer noves contractacions per augmentar les hores d'obertura, mentre que un 3% va fer hores extra, un 16% no va redistribuir els horaris i un 75% no va prendre cap mesura.

L'estudi també ha constat que la majoria de compradors van ser turistes, sobretot els estrangers, però també els arribats d'arreu de l'Estat. I que no hi ha una posició clara de comerciants ni de clients sobre si cal permetre o no obrir els diumenges.

Els comerços van obrir els diumenges de juliol i agost i el primer de setembre, entre les 10.00 i les 18.00.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut