Avió de l'aerolínia Vueling aterrant a l'aeroport del Prat en una imatge d'arxiu
Avió de l'aerolínia Vueling aterrant a l'aeroport del Prat en una imatge d'arxiu
Madrid

Les aerolínies de baix cost creixen fins a 5 vegades més que les tradicionals durant aquest 2014

Ryanair, EasyJet i Vueling encapçalen el rànquing d'aerolínies de baix cost.

RedaccióActualitzat

Bones notícies per les aerolínies "low cost". Les companyies de vols de baix cost han crescut, durant aquest 2014, a l'estat espanyol, cinc vegades més que les tradicionals i gairebé les igualen, pel que fa a viatgers transportats. Mentre que les anomenades companyies de bandera han transportat prop del 52 per cent de passatgers, les "low cost" ja n'han portat més del 48. Es tracta de dades difoses aquest dilluns pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme.

Ryanair, EasyJet i Vueling encapçalen el rànquing d'aerolínies de baix cost, que transporten, principalment, passatgers britànics i alemanys. Entre les tres concentren el 67 per cent del volum de passatgers generats en "low cost".

Aquestes aerolínies són les líders indiscutibles a l'aeroport de Barcelona-el Prat. El "low cost" hi ha portat 7 milions de viatgers, un 18 per cent més que el mateix període de l'any passat.

L'únic aeroport que ha baixat és el de Girona-Costa Brava. Ho ha fet en un 21 per cent per la reculada de vols de Ryanair.

Anar al contingut