Madrid

El PP afirma que els fiscals catalans "estan contaminats per l'ambient nacionalista"

El PSOE demana renunciar a la querella del 9-N perquè "fins i tot els experts en dubten"

RedaccióActualitzat

Floriano creu que els fiscals a Catalunya estan "contaminats per l'ambient". El vicesecretari general d'Organització del PP ho ha dit en referir-se a la seva actuació o, més ben dit, a la seva no-actuació, respecte al procés participatiu del passat 9 de novembre. Segons Floriano, el que els passa als fiscals a Catalunya és que "estan contaminats per l'ambient nacionalista".

"El problema és que l'ambient que ha generat la Generalitat i els poders oligàrquics fàctics a Catalunya han fet tot el possible perquè no interposin (els fiscals) la corresponent querella malgrat el que són clars delictes davant els ulls de tots els espanyols", ha assenyalat Floriano en roda de premsa a la seu del Partit Popular Europeu.

"Els fiscals de Catalunya no han fet el que havien de fer per l'ambient nacionalista radical. Ho crec fermament", ha insistit.

Mentrestant, en una línia oposada, el PSOE ha demanat a l'executiu espanyol renunciar a la querella contra Mas pel 9-N perquè "fins i tot els experts dubten de la seva viabilitat".

Hernando ha argumentat que, en aquest assumpte, quan les decisions judicials i els recursos han estat "inqüestionables", els socialistes els han "donat suport", però que "quan no només són discutibles, sinó dubtosos, el criteri ha de ser la prudència i abandonar d'una vegada per sempre les vies judicials per resoldre un problema polític amb vies polítiques de diàleg i acord".

Per això, ha subratllat en roda de premsa que "fins i tot la Junta de Fiscals dubta" de la querella contra el president català, Artur Mas, perquè no observa que hagi comès cap delicte i, per tant, que existeixi "tipus penal aplicable a les autoritats catalanes".

Pels socialistes, "quan hi ha tants dubtes el criteri ha de ser la prudència i abandonar les vies judicials i els tribunals", ha defensat el portaveu parlamentari, que ha posat com a exemple que és com haver-se "entestat a posar un recurs davant el TC sense l'aval de l'informe del Consell d'Estat".

"Si això hagués passat, hauríem tingut dubtes sobre la necessitat d'interposar-lo", ha assenyalat, després de manifestar que no sap si el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, "té dubtes", però que "el seu portaveu, (Alícia) Sánchez-Camacho, sembla que no".

Respecte a la visita a Catalunya del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, Hernando ha desitjat que "es reuneixi amb qui ho cregui convenient, però que es reuneixi", sobretot amb Mas, perquè "la relació cara a cara és millor que l'epistolar, que no sol tenir bons resultats".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut