Barcelona

Les obres dels accessos viaris al Port de Barcelona començaran a principis de desembre

Les obres, que inclouen una autovia que enllaçarà el Port amb la Ronda Litoral, tindran un termini d'execució de 40 mesos i tenen un pressupost de 17,8 milions d'euros

RedaccióActualitzat

Els accessos viaris al Port de Barcelona començaran a construir-se la primera setmana de desembre. Les obres tindran un termini d'execució de 40 mesos i tenen un pressupost de 17,8 milions d'euros.

En l'acte de recepció de tres noves grues gegants a la terminal de contenidors de BEST, propietat del grup Hutchinson, la ministra de Foment, Ana Pastor, ha confirmat l'inici de les obres i n'ha concretat alguns detalls. Per exemple,que els treballs inclouran la construcció d'una autovia de 10 quilòmetres per enllaçar el Port amb la Ronda Litoral. Mentrestant, els accessos ferroviaris continuen pendents de licitar-se. Pastor els ha condicionat al fet que els tècnics resolguin qüestions de seguretat.

La ministra ha subratllat que aquests accessos viaris suposen l'"obra d'infraestructura més important que emprèn el Port de Barcelona en tota la seva història". Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha alertat que la competitivitat d'infraestructures com el Port depèn del fet que tinguin uns bons accessos.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut