Madrid

El president de Freixenet, elegit president de la nova Cambra de Comerç d'Espanya

José Luis Bonet ha estat elegit per 67 vots a favor dels 76 emesos per presidir l'entitat

RedaccióActualitzat

El president de Freixenet, José Luis Bonet, ha estat elegit nou president de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació d'Espanya amb un suport del 88,2% dels membres del ple de la institució, informa avui el Ministeri d'Economia i Competitivitat.

La Cambra de Comerç d'Espanya, que substitueix el Consell Superior de Cambres, té com a principal objectiu la dinamització del teixit empresarial espanyol i contribuir al creixement i la creació de llocs de treball.

La votació de la candidatura encapçalada per Bonet al Comitè Executiu, que té 32 membres, ha obtingut un resultat de 67 vots a favor d'un total de 76 vots emesos, un vot nul i 8 sufragis en blanc.

Pel que fa a les tres vicepresidències del Comitè Executiu, les ocuparan la presidenta del Banc Santander, Ana Patricia Botín, i els presidents de les Cambres de Comerç de Barcelona i Cantàbria, Miguel Valls i Modesto Piñeiro, respectivament, mentre que el president de Barceló, Simón Pedro Barceló, serà tresorer.

Els llocs del Comitè d'Executiu de la institució no tenen remuneració, destaca Economia en un comunicat.

La institució està tutelada pel Ministeri d'Economia i Competitivitat i té, entre les seves funcions, exercir la representació i coordinació de totes les cambres. També desenvoluparà els plans de les cambres sobre competitivitat i internacionalització de l'economia, impulsarà la formació professional dual en col·laboració amb les empreses i actuarà en els àmbits de l'emprenedoria o la mediació i l'arbitratge.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut