Marbella

El Pakta, única novetat entre els restaurants catalans amb estrella Michelin

L'establiment d'Albert Adrià s'afegeix a la llista de reconeixements, mentre que L'Aliança d'Anglès, La Llar i Mas Pau en surten

RedaccióActualitzat

Mal any per als nous reconeixements en l'entrega d'estrelles Michelin als restaurants catalans. Només el restaurant Pakta, d'Albert Adrià i els germans Iglesias, a Barcelona, ha guanyat la primera estrella. En canvi, el barceloní 41o, també d'Albert Adrià, ha perdut temporalment el reconeixement que va aconseguir l'any passat perquè es trasllada.

La multinacional francesa ha presentat aquest dimecres a Marbella el popular recull de locals de restauració. De la llista d'establiments catalans, n'ha sortit L'Aliança d'Anglès, a la comarca de la Selva. El cuiner responsable del local, Lluís Feliu, va morir el Nadal passat i des de llavors el porta la seva família, que no ha pogut mantenir l'estrella. També la distinció La Llar, de Castelló d'Empúries, i Mas Pau, d'Avinyonet de Puigventós, tots dos a l'Alt Empordà, perquè han cessat l'activitat.

Al conjunt de l'estat, Madrid ha acaparat bona part de la vintena de noves primeres estrelles. L'únic restaurant que passa a tenir-ne dues és l'Aponiente, al Puerto de Santa María, a Cadis. El seu xef, Ángel León, és també el responsable del BistrEau de l'hotel Mandarín de Barcelona. 

Ni els dos ni els tres estrelles han canviat d'estatus. El Miramar de Llançà, que havia sonat com a candidat a passar de les dues a les tres, s'ha quedat igual.

En l'àmbit dels debuts destaquen també tres restaurants a les illes Balears, l'Andreu Genestra de Capdepera i el Simply Fosh de Palma, tots dos a Mallorca, i el Can Dani de Sant Ferran de ses Roques, a Formentera.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut