Fotografia d'arxiu del dissenyador català Josep Font. (Foto: EFE)
Fotografia d'arxiu del dissenyador català Josep Font. (Foto: EFE)
Madrid

El dissenyador català Josep Font, guardonat amb el Premi Nacional de Disseny de Moda

El Ministeri de Cultura guardona el dissenyador català per "la qualitat, trajectòria i coherència" de la seva trajectòria, marcada per un disseny de tipus "oníric" i el concepte "prêt-à-couture"

RedaccióActualitzat

El dissenyador català Josep Font, director creatiu de la firma Delpozo, ha estat guardonat aquest dimecres amb el Premi Nacional de Disseny de Moda 2014, dotat amb 30.000 euros, per "la qualitat, trajectòria i coherència" de la seva trajectòria, marcada per un disseny de tipus "oníric" i el concepte "prêt-à-couture".

La capacitat per reinventar-se d'aquest dissenyador, arquitecte de formació, s'ha reflectit en el desenvolupament d'aquest nou concepte, a mig camí entre l'alta costura i el "prêt-à-porter", que recupera les tècniques artesanals espanyoles i les adapta al patronatge més contemporani, segons explica el Ministeri de Cultura.

La carrera de Font, que actualment dissenya per a Delpozo (membre d'ACME) a la passarel·la de Nova York, ha estat marcada per l'èxit que va tenir ben aviat la seva pròpia firma, fundada en la dècada dels vuitanta, que el va portar a desfilar en tres ocasions a París, convidat per la Setmana de la Moda d'Alta Costura. Amb l'arribada de la crisi, les desavinences entre ell i la seva sòcia, Carmen Ayats, es van saldar als tribunals amb la sortida del dissenyador de la seva empresa i la impossibilitat de desfilar amb el seu propi nom. Des d'aleshores, Font va estar apartat de la indústria, fins que el 2012 la firma Delpozo el va fitxar per substituir el desaparegut dissenyador.

Anar al contingut