La pobresa infantil es multiplica (EFE)
La pobresa infantil es multiplica (EFE)
Nova York

L'Unicef fa una crida mundial per reforçar la lluita contra els problemes principals de la infància

La crida d'aquesta organització coincideix amb els 25 anys de la Convenció sobre els Drets dels Infants de les Nacions Unides.

La Convenció de l'ONU ja l'han ratificat fins a 194 països, i és un dels tractats internacionals més subscrits de la història.

L'Unicef reclama ara "idees noves i urgents", i defensa la innovació per "generar el canvi que necessita la societat".

RedaccióActualitzat

El 20 de novembre del 1989, avui fa 25 anys, 20 països van firmar la Convenció sobre els Drets dels Infants en el marc de l'Assemblea General de les Nacions Unides. Des d'aleshores, aquesta convenció l'han ratificat fins a 194 països, i és un dels tractats internacionals més subscrits de la història, malgrat que hi ha algunes excepcions, com la sorprenent dels Estats Units.

Aquest any, aquest 25 aniversari coincideix amb el Dia Mundial de la Infància. L'Unicef fa aquest dijous una crida mundial per "reforçar la lluita contra els principals problemes de la infància, amb idees noves i urgents, i amb una ferma aposta per la innovació per generar el canvi que necessita la societat". L'organització ha elaborat un informe titulat "Estat Mundial de la Infància - Reimaginar el futur: Innovació per a tots els nens i nenes", que es difon avui en una sessió especial de l'Assemblea General de l'ONU.

La Convenció sobre els Drets dels Infants, firmada el 1989, fa especial èmfasi en la necessitat de protegir els nens i garantir-los un nivell de vida adequat. Si bé en aquests 25 anys s'ha aconseguit, per exemple, reduir a la meitat els índexs de mortalitat infantil, el cert és que hi ha molta feina per fer, i no només en els països subdesenvolupats.

Els infants són les principals víctimes de la crisi econòmica, que ha multiplicat la pobresa infantil, i, aquí, a Catalunya, hi ha hagut estancament en els drets dels menors, segons el síndic de greuges. Al món, la mainada és la principal víctima de guerres i epidèmies, i encara hi ha importants reptes a superar: 168 milions de nens es veuen obligats a treballar, 57 milions no estan escolaritzats o 6,3 milions moren cada any per causes evitables.

 

Anar al contingut