Alfonso Guerra, en plena forma, durant un esmorzar informatiu a Madrid. (Foto: EFE)
Alfonso Guerra, en plena forma, durant un esmorzar informatiu a Madrid. (Foto: EFE)
Madrid

Guerra diu que el 9-N és tan il·legal com votar sobre la violència domèstica o l'expulsió dels gitanos

L'exvicepresident espanyol també afirma, en un esmorzar informatiu, que Rajoy "ha begut massa orxata" i que és un "home aigualit" que no pren decisions

RedaccióActualitzat

El que va ser vicepresident espanyol Alfonso Guerra equipara el procés participatiu del 9-N amb la violència domèstica i el racisme. L'exdirigent del PSOE, que ara és president de la Comissió de Pressupostos del Congrés, ha explicat aquest dijous que votar sobre la independència de Catalunya és tan il·legal com fer-ho sobre "si els marits poden pegar a les seves dones" o "si expulsem els gitanos d'Espanya". Segons Guerra, "això no es pot votar". L'exvicepresident ho ha dit durant un esmorzar informatiu organitzat per l'Associació de Periodistes Parlamentaris en el Congrés dels Diputats.

Alfonso Guerra ha assenyalat que a Catalunya hi ha gent que no pot dir el que pensa per por a represàlies professionals i partits que no poden criticar lleis que van al Parlament per no passar per "anticatalans". En aquest sentit, Guerra ha afirmat que el PSC viu en una situació "terrible" en què "no volen estar a la posició de Convergència, però tampoc volen que els despertin de nit". L'exvicepresident socialista diu del PSC que "o canvia l'estratègia o es canvia el partit", per presentar-se directament com el PSOE.

Rajoy, "un home aigualit"

De Mariano Rajoy, Guerra s'ha despatxat a gust. Considera que, tres anys després del triomf del PP a les eleccions, Rajoy és "un home aigualit" que "ha begut massa orxata". "Jo no li demano que begui sang com els dictadors africans, però sí que vull que tingui una mica més d'ànim", ha comentat. Alfonso Guerra creu que els polítics haurien de tenir dos "complements": el coneixement i l'eficàcia. I des del seu punt de vista, el president del govern és un home "que no pren decisions" i que sembla tenir com a bíblia el diari esportiu "Marca".

Sobre la seva gestió, l'exvicepresident ha apuntat que el cap de l'executiu espanyol està "enamorat de les retallades" i d'haver propiciat una desigualtat més gran en la societat des que governa Espanya.

Anar al contingut