Mike Nichols.
Mike Nichols va guanyar l'Oscar a millor director el 1967 pel famós film "El graduat".
Estats Units

Mor Mike Nichols, el director d'"El graduat"

El cineasta nord-americà ha dirigit films com "Qui té por de Virginia Woolf?", "Closer", A propòsit de Henry" o "El que queda del dia"

RedaccióActualitzat

Ha mort als 83 anys Mike Nichols, director de pel·lícules com ara les mítiques "Qui té por de Virginia Woolf" o "El graduat", film pel qual va guanyar l'Oscar a millor director l'any 1967. La notícia de la seva mort l'ha fet pública la cadena nord-americana ABC, on treballava la seva dona, la famosa presentadora de notícies Diane Sawyer.

Mike Nichols va dedicar una part important de la seva carrera al teatre, que va compaginar amb el cinema al llarg de cinquanta anys de carrera, i va obtenir nou premis Tony de teatre. De fet, és dels pocs directors que poden presumir de tenir a les seves vitrines Oscars, Tonys, Emmys i Grammys.

El realitzador, productor i guionista va néixer a Berlín l'any 1931, però quan tenia 7 anys es va traslladar als Estats Units amb la seva família, que fugia de l'Alemanya nazi. A més de "Qui té por de Virginia Woolf" o "El graduat", Nichols ha dirigit grans pel·lícules com "Carnal Knowledge", "Closer", "A propòsit de Henry", "El que queda del dia", "Primary Colors" o "Angels in America".

El president de la cadena ABC, James Goldston, ha dit del cineasta: "Va ser un verdader visionari, guardonat amb els més alts honors per la seva feina com a director, guionista, productor i còmic. No hi havia ningú més apassionat pel seu ofici."

 

 

Anar al contingut