Campament de Metges sense Fronteres a Libèria (Reuters)
Campament de Metges sense Fronteres a Libèria (Reuters)
Madrid

La cooperant espanyola que podria tenir l'Ebola ja és al Carlos III

La metgessa de Metges sense Fronteres es va punxar amb una agulla mentre atenia un malalt d'Ebola a Mali

RedaccióActualitzat

La cooperant espanyola de Metges sense Fronteres ha arribat a la base de Torrejón des de Mali i ja ha ingressat a l'hospital Carlos III de Madrid davant d'un possible contagi del virus de l'Ebola. Es tracta d'una metgessa navarresa que estava posant una injecció a un malalt d'Ebola i es va punxar amb l'agulla. En ser un contacte d'alt risc, Metges sense Fronteres va decidir traslladar-la a Madrid en un avió medicalitzat contractat per la mateixa ONG.

L'afectada, una persona jove, no presenta cap símptoma i per tant no pot contagiar ningú en cas que hagi contret el virus, però el govern espanyol considera que cal aplicar el protocol de seguiment actiu durant els pròxims 21 dies. El portaveu del comitè científic creat pel govern espanyol per gestionar la crisi de l'Ebola, Fernando Simón, ha informat des de La Moncloa que la infecció es va produir la matinada d'aquest dijous, de manera que encara està en les primeres 48 hores de contagi.

Protocol similar al de Teresa Romero

El govern espanyol ha decidit activar un protocol d'aïllament similar al que es va aplicar amb Teresa Romero, la infermera contagiada al Carlos III i que ha aconseguit vèncer el virus. No obstant, Simón ha especificat que, en aquesta ocasió, no hi haurà "grans mesures de seguretat" a l'arribada de la pacient, en estar dins de les primeres 48 hores, quan no hi ha risc de contagi. "No està malalta ni suposa cap risc per a ningú", ha insistit.

Quarta repatriació

Aquesta cooperant és la quarta persona de nacionalitat espanyola que és traslladada a Espanya d'ençà de l'inici de la crisi de l'Ebola. El 7 d'agost, el religiós Miguel Pajares i la monja d'origen guineà i passaport espanyol Juliana Bonoha (que no estava contagiada) van ser ingressats al Carlos III, provinents de Libèria. Cinc dies després, Pajares va morir i es va convertir en la primera víctima de l'Ebola a Europa.

Més tard, el sacerdot lleonès Manuel García Viejo va ser traslladat des de Sierra Leone, també infectat pel virus, i va morir el 25 de setembre, quatre dies després d'haver arribat a Espanya.

 

Anar al contingut