Londres

Els euroescèptics de l'UKIP sumen el seu segon escó a Westminster

La formació populista i anti Unió Europea ha aconseguit un segon representant al Parlament britànic en les eleccions al districte de Rochester and Strood, al sud-est d'Anglaterra.

RedaccióActualitzat

L'UKIP, el partit anti Unió Europea, ha aconseguit un segon escó al parlament britànic a les eleccions d'aquest dijous al districte de Rochester and Strood, al sud-est d'Anglaterra. L'escó és per al candidat Mark Reckless, que va abandonar el Partit Conservador del primer ministre David Cameron. A l'octubre, els euròfobs de l'UKIP van aconseguir el seu primer escó al Parlament, a costa també dels conservadors.

"Si creieu que el món és més gran que Europa, si creieu en una Gran Bretanya independent, veniu amb nosaltres i us retornarem el vostre país", ha dit el victoriós Mark Reckless als britànics.

L'entrada del partit liderat per Nigel Farage al Parlament posa de relleu el creixent sentiment antieuropeista i antiimmigració d'una part de la societat britànica, un debat que estarà molt present en les pròximes eleccions del maig. Recordem que el conservador David Cameron ha promès que, si guanya, convocarà un referèndum el 2017 per decidir si la Gran Bretanya continua o no a la Unió Europea.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut