Batman vs. València.
El ratpenat del nou logo alça les ales en forma de "V".
Fútbol

L'editoral de Batman denuncia el València pel nou logotip del ratpenat en l'escut del club

DC Comics s'oposa al registre d'un nou símbol del València Club de Futbol que consisteix en un ratpenat amb les ales obertes

Actualitzat

L'editorial nord-americana DC Comics s'ha mostrat contrària que el València C. F. registri a l'oficina de marques de la Unió Europea una variant del seu ratpenat de l'escut. El club va presentar aquesta setmana, a l'Oficina d'Harmonització del Mercat Interior, un disseny perquè se li reconeguin els drets exclusius d'un nou ratpenat, la imatge de la corona de la ciutat de València i de l'escut històric del mateix club. Es tracta d'un nou símbol que reforçaria la imatge de l'equip de cara a accions de màrqueting, una variant del disseny clàssic per modernitzar l'aspecte visual.

Aquestes variants són molt habituals, de fet el València té registrats un bon nombre de marques nominatives i visuals, tant de l'escut com de les sigles VCF, i altres parts simbòliques de la seva imatge. A més, al Regne de València, el quiròpter és un dels seus emblemes oficials des del segle XVII i apareix en tots els impresos oficials i coronant l'escut d'aquesta ciutat.

Per al ratpenat clàssic no hi ha cap problema, de fet el club té els drets totals del seu ús, però amb el nou disseny DC Comics s'ha posat en peu de guerra i ha denunciat la gran similitud amb els seus dissenys del còmic de Batman. Si ens remuntem als inicis de les dues entitats, el València es va fundar el 1919 i des de llavors ha tingut en el seu emblema el ratpenat que presideix l'escut de la pròpia ciutat. Per la seva banda, Batman no va néixer fins al 1939.

Anar al contingut