Las Vegas

Reconeixement pòstum dels Grammy Llatins a Paco de Lucía

El guitarrista andalús s'emporta dos guardons en una gala en què també van triomfar Jorge Drexler, Enrique Iglesias i Calle 13

RedaccióActualitzat

Els premis Grammy a la música llatina, que s'han concedit a Las Vegas, als Estats Units, han reconegut, aquesta matinada, el llegat musical de Paco de Lucía, mort fa uns mesos. El guitarrista andalús ha estat premiat pel millor àlbum de l'any i millor àlbum de flamenc, "Canción andaluza". La seva dona, Gabriela Carrasco, i els seus fills han recollit els guardons.

Els altres triomfadors de la nit han estat els porto-riquenys Calle 13, que han sumat dos premis: el de millor àlbum de música urbana per "Multiviral" i el de millor cançó alternativa per "El aguante". El seu cantant no ha desaprofitat l'escenari per solidaritzar-se amb els 43 estudiants desapareguts a Mèxic.

Enrique Iglesias ha rebut tres Grammy: el gran èxit d'aquest estiu "Bailando" ha estat premiada com a millor cançó de l'any, millor cançó urbana i millor interpretació urbana del 2014. El cantant madrileny també ha enviat un missatge d'alegria per la iniciativa del president dels Estats Units, Barack Obama, en matèria d'immigració.

El cantautor uruguaià Jorge Drexler ha estat un altre dels triomfadors de la quinzena cerimònia d'aquests guardons. Drexler s'ha estrenat als Grammy Llatins amb dos premis. El músic ha recollit el de millor disc de cantautor per "Bailar en la cueva" i a la millor gravació de l'any per la cançó "Universos paralelos".

Un habitual en aquests premis és el colombià Juanes, que s'ha endut el 20è Grammy de la seva trajectòria. Juanes és l'artista que n'acumula més fins ara. Aquesta vegada l'ha aconseguit amb "Loco de amor", proclamat millor disc de pop-rock.

El dia abans de la gala, Joan Manuel Serrat va rebre l'homenatge com a Persona de l'Any, segons l'Acadèmia Llatina de la Música.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut