Sevilla

Sevilla acomiada la duquessa d'Alba amb un funeral multitudinari a la catedral

La catedral de la ciutat andalusa ha acollit el funeral per la XVIII duquessa d'Alba, després que 80.000 persones hagin passat per la capella ardent per retre-li homenatge.

Actualitzat

La catedral de Sevilla ha acollit el funeral per Cayetana d'Alba. Centenars de persones han omplert la plaça Nova de Sevilla, on hi ha la seu de l'Ajuntament, per acompanyar les restes mortals de la duquessa d'Alba en el seu trasllat des de la casa consistorial, on s'ha fet la capella ardent, fins a la catedral de Sevilla, on s'ha fet el funeral.

La capella ardent de l'aristòcrata ha tancat a mig matí i, segons l'alcalde de Sevilla, Juan Ignacio Zoido, més de 80.000 persones han desfilat per davant del fèretre de Cayetana Fitz-James Stuart, morta la matinada de dijous al palau de Las Dueñas.

La catedral de Sevilla s'ha omplert de familiars i amics que li han volgut dir l'últim adéu. La duquessa era molt estimada a la capital andalusa, i això s'ha vist també a l'exterior del temple, que estava ple de sevillans i curiosos que no s'han volgut perdre cap detall de la cerimònia i dels assistents al funeral.

L'arquebisbe de Sevilla, Juan José Asenjo, ha concelebrat el funeral de la duquessa amb el cardenal Carlos Amigo, arquebisbe emèrit de Sevilla. També hi han assistit la infanta Elena, en representació del rei Felip VI, i el ministre de Defensa, Pedro Morenés, en representació del govern de Madrid.

Després de la cerimònia religiosa, les restes mortals de Cayetana d'Alba s'han traslladat al cementiri de San Fernando, on han estat incinerades. Una part de les cendres de l'aristòcrata es dipositaran en una capella a l'església del Crist dels Gitanos, a Sevilla. La resta seran enterrades al panteó familiar que la Casa d'Alba té al convent de la Immaculada Concepció de Loeches, a Madrid, al costat dels dos primers marits de la duquessa i dels seus avantpassats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut