Barcelona

El Parlament cita Pujol, la seva dona, sis dels seus fills i Montoro i Fernández Díaz a la comissió sobre frau

La comissió d'investigació també aprova cridar a declarar Cristóbal Montoro, Jorge Fernández Díaz i Alícia Sánchez-Camacho

RedaccióActualitzat

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol; la seva dona, Marta Ferrusola, i els seus fills Oriol, Jordi, Oleguer, Josep, Pere i Marta compareixeran a la comissió sobre el frau i l'evasió fiscal que aquest divendres ha fet la segona sessió al Parlament i que investigarà diferents casos de presumpta corrupció. Els grups parlamentaris han decidit que l'expresident Pujol doni explicacions a la comissió d'investigació, amb l'únic vot en contra de CiU. Tots els seus fills, tret de Mireia, han estat citats a declarar.

La comissió presidida pel diputat de la CUP, David Fernàndez, també ha aprovat que compareguin el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro; el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, amb el suport de tots els partits llevat dels populars i els socialistes, que hi han votat en contra. Igualment hauran de comparèixer a la cambra catalana el director general de Policia, Ignacio Cosidó, i el director del CNI, Félix Sanz Roldán.

En canvi, no s'aprovat la presència d'Artur Mas ni la de José Montilla. Tampoc no vindran els expresidents Felipe González i José María Aznar, encara que alguns grups ho havien demanat. CiU i el PSC han impedit que prosperés la petició d'ERC, PP, ICV-EUiA i Ciutadans que compareguessin dos exalts càrrecs dels governs de Pujol: l'exconseller Macià Alavedra i l'exsecretari general de presidència Lluís Prenafeta. CiU i els socialistes també han evitat que quedessin citats Fèlix Millet, Jordi Montull i Daniel Osàcar -en relació amb el "cas Palau"-, i els consellers Felip Puig i Germà Gordó.

Fora de l'àmbit polític, la comissió d'investigació ha aprovat les compareixences de diversos empresaris i directius de bancs andorrans, així com de fiscals i exfiscals en qualitat d'experts, a més d'alts càrrecs de l'Agència Tributària.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut