Vielha

Troben morta l'óssa Auberta a la Vall d'Aran

L'óssa ha mort per complicacions derivades de l'operació que se li va practicar per col·locar-li un emissor de seguiment a l'abdomen

RedaccióActualitzat

A la Vall d'Aran han trobat morta l'óssa Auberta, una óssa que s'ha criat des dels tres mesos en semicaptivitat fins que la van poder reintegrar a l'hàbitat natural.

La conclusió de la necròpsia, practicada a la Facultat de Veterinària de la UAB, és que la mort ha estat provocada per complicacions derivades de l'operació que li van fer per posar-li un emissor de seguiment a l'abdomen. L'hàbit de l'óssa d'escalar els arbres ha causat l'obertura de la cicatriu i li ha provocat danys irreparables que li han causat la mort de forma aguda. Ho ha confirmat aquest divendres al vespre, en un comunicat, el Conselh Generau de la Vall d'Aran.

L'óssa Auberta la van trobar l'abril passat, quan només tenia tres mesos, abandonada en una casa del nucli d'Aubèrt. Per assegurar la seva supervivència, la van criar en semicaptivitat, esperant que algun dia tornés a l'hàbitat salvatge.

Auberta tenia instal·lada una càmera web al recinte, perquè els amants dels animals no perdessin detall de les seves activitats, i la seva fama va inspirar una campanya de promoció de l'ós bru als comerços de Vielha.

Va ser aquesta càmera la que va permetre veure unes simpàtiques imatges de l'óssa jugant amb una mànega d'aigua.

La població estimada d'óssos al Pirineu és d'entre 31 i 35 individus. Dos dels mascles són al Pirineu atlàntic i la resta de la població és al Pirineu central. A Catalunya se'n van detectar 11 exemplars al Pallars i 6 a l'Aran.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut